perjantai 6. marraskuuta 2020

Syksyisiä terveisiä vanhiksen hallitukselta

Vuoden aikana jokaiselle tahollaan on tullut väistämättä eteen uudenlaisen normaalin muovaaminen. Vanhiksen hallituksen toimintaan vallitsevat olosuhteet ovat vaikuttaneet siten, että hallituksen fyysisiä tapaamisia on harvemmin sekä tapahtumien ja yleisötilaisuuksien järjestäminen on tauolla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että kodin ja koulun välisen yhteistyön ja kommunikaation tulisi laantua, vaan päin vastoin, koen että vanhiksella on korostuneempi paikka toimia välittäjänä ajatuksissa ja ideoinnissa molempiin suuntiin. Emme ehkä voi näkyä koulun käytävillä ja tapahtumissa juuri nyt, mutta yritämme pitää ääntä näiden sähköisten viestintäalustojemme kautta ja kannustammekin koululaisten vanhemmilta rohkeaa yhteydenpitoa sekä osallistumista hallituksen kokouksiin, joissa toimintaan on mahdollisuus konkreettisesti vaikuttaa!

Syyskuun lopulla järjestetty syyskokous keräsi ilahduttavan runsaan osanottajajoukon ja tästä joukosta löytyi toimintakaudelle tuore hallituskin. Hallitustoimista vetäytyneille aktiiveille saatiin välitettyä kiitokset tähänastisesta panostuksesta ja koululaisten vanhemmista löytyi hallitukseen muutamakin uusi paikkaaja. Syyskokouksessa käsiteltiin toimintakauden hallituksen valinnan lisäksi muun muassa toimintasuunnitelmaa, joka herätti keskustelua mahdollisuudesta edistää koulumatkojen liikenneturvallisuutta vanhiksen panostuksella, sekä varainhankintamahdollisuuksien laajentamista esimerkiksi vapaaehtoisen kannatusjäsenmaksun käyttöönoton avulla. 

Syyskokouksessa valittu tuore hallitus järjestäytyi viikko syyskokouksen jälkeen. Syyskokouksessa puheenjohtajaksi yksimielisesti valittiin jatkamaan Minna Kyläniemi, järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Teemu Rusanen, sihteeriksi ja somevastaavaksi Martina Munther ja hallituksen jäseniksi Minna Kalliola, Eeva Mynttinen, Siru Laine, Essi Heinonen ja Paula Gassou. Hallituksen esittelysivulle tänne blogialustalle on nyt päivitetty pienet kuvat ja esittelyt hallituslaisista, jotta nimien yhdistäminen naamoihin helpottuisi erityisesti nyt, kun me hallituslaiset emme näkyvästi pyöri tapahtumissa. 

Lokakuisessa hallituksen kokouksessa pohdimme muun muassa loppuvuoden tapahtumien kohtaloa. Toimintasuunnitelmassa on perinteisesti ollut esimerkiksi hallituksen masinoimaa joulujuhliin ajoittuvaa glögitarjoilua, mutta tämänvuotisessa tilanteessa glögitarjoilun tilalle joudutaan kehittelemään vaihtoehtoista joulutunnelmointia. Koulun ajankohtaisina terveisinä saimme muun muassa kuulla käsityötilojen tilaelementtityömaan statuksesta sekä hallituksenkin ajatuksia koulumatkaturvallisuuden edistämisestä sivuavasta koululaisten heijastintempauksen valmistelusta. Koulumatkaturvallisuuden edistämiseen kaavailtua tapahtumaa ei näillä näkymin olla aivan heti järjestämässä, kuten hallituksen kesken on jonkin verran ideoitu, vaan muita keinoja edistää liikenneturvallisuusasiaa vielä pohdiskellaan. Konkretiaa odotellessa voi kuitenkin jouhevasti palata kahden vuoden takaisen liikenneturvallisuusviikon tempauksesta kirjattuihin havaintoihin tämän blogitekstin kautta.

Keino, jolla jokainen voi kuitenkin koulumatkaansa näkyvämmäksi tekemällä turvallisuutta parantaa, on heijastimen käyttö! Topeliuksen koulussa heijastimien käyttöä kannustetaan järjestämällä viikolla 47 eli koulupäivinä 16.–20.11.2020 Heijastin-kilpailu, jossa jokainen vähintään kahdella heijastimella varustautunut oppilas on mukana kisassa kirittämässä luokkaansa voittoon koulun näkyvimpänä luokkana. 

Mitä muuta hallituksessa sitten puuhaillaan? Miten käy joulujuhlan? Parhaiten pääset kartalle liittymällä yhdistyksen jäseneksi. Topeliuksen koulun vanhempainyhdistyksen jäsenyys on maksutonta, eikä velvoita mihinkään. Mukaan pääset lisäämällä nimesi jäsenlistaan. Vanhiksen jäsenenä saat jäsenlomakkeella ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen kokouskutsut yhdistyksen kokouksiin, joissa on mahdollista päästä kuuntelemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista sekä konkreettisesti vaikuttaa koulun ja koululaisten asioihin. Tervetuloa mukaan! 

Nämä terveiset tällä kertaa välitti vanhiksen hallituksen puolesta tuore somevastaava ja sihteeri, Martina. Kuulemisiin!