tiistai 28. toukokuuta 2019

Kesän korvalla kertausta vanhiksen lukuvuodesta



Kesä tulee kohisten ja koulujen päätös häämöttää jo ovella. Pyydänkin anteeksi, että täällä blogissa on ollut hiljaiseloa lähes koko kauden.

Syksyllä ensimmäiset pari kuukautta olivat vanhiksessa sangen vauhdikasta aikaa. Oli ekaluokkalaisten pihatapahtumaa, lauantaikoulupäivää ja liikenneturvallisuusviikon tempaus. Syksyn aikana työstettiin vanhikselle ja koululle logoa viime keväänä tulleiden, kilpailumme voittaneiden oppilastöiden pohjalta. Alkuvuodesta tästä logosta tuli vihdoin valmis! Suurkiitokset logomme lopulliseen muotoon työstämisestä kuuluu Nina Kuuselalle. Nina on kuvittanut mm. Jumppaa junnuille ja Näppärät näpit- puuhakortit lapsille.

Alkuvuodesta saatiin myös työstettyä valmiiksi koulukuvaussopimus. Kiitos avusta kaikille koulukuvauskyselyymme vastanneille. Kyselyn vastausten perusteella viime syksyn kuvaukseen oltiin tyytyväisiä ja niin teimme jatkosopimuksen seuraavaksi kolmeksi lukuvuodeksi Seppälän koulukuvien kanssa.

MLL:n Portsan yhdistyksen kanssa yhteistyössä järjestämämme perheliikuntavuoro tempputiistai on tältä keväältä loppu ja jää nyt kesätauolle. Kiitos kaikille osallistujille sekä ennen kaikkea Jaanalle, joka on ottanut vetovastuun toiminnasta!



Vanhis jakaa perinteisesti kevätjuhlissa kunniakirjoja ja stipendejä. Eskarit saavat Reilu kaveri-pokaalit omassa juhlassaan 28.5.  Koulun kevätjuhlapäivänä 1.6. jaetaan Reilu kaveri-pokaalit eka- ja tokaluokkalaisille ja Reilu kaveri-stipendit 3.-6. luokkalaisille. Yläkoulun puolella jaetaan Vuoden frendi-stipendit 7. ja 8. luokkalaisille. Reilut kaverit sekä vuoden frendit ovat oppilaiden itsensä valitsemia erikseen määriteltyjen kriteerien mukaisesti. Peruskoulunsa päättäville oppilaille vanhis ei jaa stipendejä, sillä heille on automaattisesti jaossa erilaisilla kriteereillä olevia stipendejä muiden tahojen puolesta.

Oma roolini vanhiksessa on päättymässä, sillä tyttäreni peruskoulu alkaa olla loppusuoralla. Virallisesti kauteni päättyy alkusyksyllä vuosikokouksen valitessa jatkajan paikalleni. Nämä kolme vuotta Topparissa ovat olleet erittäin antoisia ja ajallisesti vanhempainyhdistystoiminta ei ole vienyt minulta juurikaan enempää kuin pari tuntia kuukaudessa. Olisitko sinä innokas tulemaan mukaan vanhiksen toimintaan? Aktiivisia yhdistysläisiä kaivataan mukaan ideoimaan, suunnittelemaan ja pyörittämään toimintaa. Joukkoon on helppo tulla ja toiminnassa on mukana vanhempia niin ala- kuin yläkoulunkin puolelta.

Nautitaan upeista kesäpäivistä, syödään raparperipiirakkaa ja kuunnellaan lintujen laulua. Toivotan koko hallituksen puolesta kaikille oikein hyvää kesää!

Terveisin Pauliina, yhdistyksen pj