tiistai 13. syyskuuta 2022

Vanhempainyhdistys etsii sinua jäsen tai hallituslainen!

Koulujen lukuvuosi 2022–2023 on alkanut, ja samalla vanhempainyhdistyksen aktiivisempi toimintakausi. Perinteinen ekaluokkalaisille ja heidän vanhemmilleen suunnattu Tervetuloa kouluun! -pihatapahtuma järjestettiin pian koulun alettua.

Toivomme uusien koululaisten (ja toki isompien myös myös) vanhempia sankoin joukoin liittymään Topeliuksen koulun vanhempainyhdistyksen jäseneksi. Varsinainen jäsenyys on maksuton, kannatusjäsenen maksu puolestaan tällä hetkellä 10 euroa. Lisätietoa jäseneksi liittymisestä on verkkosivuillamme tämän linkin takana. 

Vanhempainyhdistyksen vuosikokous järjestetään torstaina 22.9.2022 klo 18 Topeliuksen koulun hallintorakennuksessa. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten nyt päättyvän toimintakauden tilinpäätös ja vuosikertomus ja lisäksi vahvistetaan kuluvan lukuvuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä jäsenmaksut. Kokouskutsu lähetetään myös suoraan jäsenille sähköpostiin ja tietoa tulee myös Wilman kautta. 

Puheenjohtajan nuija
Kuva: Pixabay; kuvaaja: gimono.

Tärkeä sääntömääräinen asia on myös hallituksen jäsenten valinta ja toivomme saavamme mukaan uusia aktiiveja, vaikka juuri sinut! Vanhempainyhdistyksen hallitus koostuu eri luokka-asteella olevien oppilaiden vanhemmista. Useampi vanha hallituslainen on kiinnostunut jatkamaan, mikäli vuosikokous niin päättää, joten hallituksessa tulee olemaan mukana myös kokeneita toimijoita. Yksittäisen jäsenen työmäärä ei myöskään nouse liian suureksi, sillä hallituksen jäseniä on useampia.

Hallituspestejä on erilaisia, puheenjohtajiston ja sihteerin lisäksi myös somevastaava sekä jäseniä, joille ei ole määritelty tiettyä toimenkuvaa vaan toiminnassa autetaan tarpeen mukaan. Käytännössä lukuvuoden mittaan järjestetään esimerkiksi erilaisia pienimuotoisia tapahtumia, pidetään yhteyttä koulun henkilökuntaan ja edustetaan oppilaiden vanhempia koulun suuntaan, organisoidaan stipendien jakoa sekä ollaan mukana koulukuvauksen kilpailutusjärjestelyissä. Tilaa on myös uusille ideoille ja toimintamuodoille!