perjantai 29. toukokuuta 2020

Kiitos



Erityisesti 2020 koronakevään aikana sekä kodeissa että kouluissa tehtiin poikkeuksellisen opetuksen myötä valtavasti työtä äkillisesti muuttuneissa oloissa. Kuten rehtori Timo vanhempainyhdistyksen kokouksessa keväällä totesi, tilanne oli kaikille hyppy syvään päähän ja vieläpä painot jaloissa. Lisäpainona toimi samaan hengenvetoon tullut tieto yläkoulun rakennuksen käyttökieltoon laittamisesta. Yhteistyöllä pinnalle kuitenkin päästiin ja uitiin hienosti rantaan asti.

Koko koulun henkilökunta ansaitsee erityiskiitoksen siitä hienosta työstä, jota tänä keväänä tekivät lastemme hyväksi. Venyivät, joustivat, digiloikkasivat, opettivat uutta, ymmärsivät, kuuntelivat, viestivät. Rauhoittelivat. Hyvin tässä käy, hyvin me pärjätään. Mahdollistivat lapsille turvallisen paluun lähiopetukseen. Huolehtivat siitä, että kukaan ei putoa kyydistä. 

Kodin ja koulun yhteistyö sekä vanhempainyhdistystoiminnan toteuttaminen singahtivat myös etäyhteyksin toteutettaviksi. Koska tilanne oli kaikille uusi ja haastava, yhteistyö kodin ja koulun välillä korostui ja yhteen hiileen puhaltamista tarvittiin aiempaakin enemmän. Vanhempainyhdistyksellä on yhteistyö koulun kanssa sujunut useita vuosia jo erinomaisesti. Siltä pohjalta uusi tilanne ei vaatinut kuin Zoom-yhteyden ja kokoukset siirtyivät näppärästi etäkokouksiksi. Vanhiksen hallitus kokoontuu kuukausittain ja kokouksessa on lähes poikkeuksetta mukana joko apulaisrehtori Maija tai rehtori Timo. Näin toimittiin myös koronakeväänä, Zoomin välityksellä. 

Maijan ja Timon valtavan iso työ uuden tilanteen edessä ja koteihin ajantasaisen tiedon välittäminen mahdollistivat koteihin rauhalliset yöunet vieraasta ja pelottavasta maailmasta huolimatta. Siksi vanhempainyhdistys halusi tänä vuonna välittää erityisen kiitoksen rehtoreille kukkien kera. Teitte työnne ja teitte vielä enemmän. Kiitos.

Aurinkoista ja rentouttavaa kesää kaikille toivottaen,
vanhempainyhdistyksen hallituksen puolesta
Hanna Oksa