keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Aurinkoista kesää!


Aurinkoista viimeistä kouluviikkoa eletään ja siitäkin on jäljellä enää muutama hassu päivä ennen lasten kesälaitumille kirmaamista. Vanhiksen kevääseen on mahtunut vaikka ja mitä: vuoden alkajaisiksi kilpailutettiin vanhempien pyynnöstä koulukuvausyritykset ja valittiin uudeksi koulukuvaajaksi Seppälän koulukuvaus. Maaliskuussa oltiin 50 hengen voimin katsomassa Turun kaupunginteatterissa Taru sormusten herrasta -esitystä. Keväälle suunniteltiin myös Heureka-retkeä jäsenille, mutta se jäi vähäisen osallistujamäärän vuoksi toteutumatta. 

Tempputiistai pyöri joka toinen tiistai Jaana Heinosen voimin koulun liikuntasalissa, jossa alle kouluikäiset sekä ekat ja tokat vanhempineen pääsivät vapaasti liikkumaan. Iso kiitos tempputiistain toiminnan järjestämisestä kuuluu Jaanalle sekä yhteistyöstä tempputiistain osalta myös MLL Portsan yhdistykselle! Toukokuussa vanhis tarjoili mehut janoisille Unicef-kävelijöille ja siinäkin hommassa saimme myös apua innokkailta jäseniltä, kiitos vielä mehukesteihin osallistuneille vanhemmille!  


Oppilaskunta ideoi talvella koulun pihalle maalattavia pihapelejä, johon vanhempainyhdistys osallistui rahallisesti avustamalla koulua maalien hankinnassa. Maalaukset toteutettiin samana päivänä kuin Unisef-kävelykin. Pyöräytimme käyntiin keväällä myös logokilpailun oppilaille, jotta koululle saataisiin ihka oma logo (ja toki vanhempainyhdistyskin saisi varioitua siitä omansa). Finalistit ovat nyt selvillä ja voittaja julistetaan syksyllä. 

Perinteeksi muodostuneet alakoulun Reilu kaveri -palkinnot sekä vähän tuoreemman perinteen Vuoden frendi -stipendit seiskoille ja kaseille vanhis jakaa vielä lauantaina viimeisenä koulupäivänä koululaisten aamutilaisuudessa ja sen jälkeen voidaankin hyvillä mielin heittäytyä riippukeinuun ja todeta, että paljon on tehty, jotain jää vielä syksyynkin, mutta kesäloma on ansaittu!

Kiitos kaikille teille jäsenille kuluneesta lukuvuodesta ja aurinkoista kesää! 
Nähdään ensi syksynä!

Topeliuksen koulun vanhempainyhdistyksen puolesta,
Hanna