perjantai 2. kesäkuuta 2017

Kesälomalle!


Kesäkuu pyörähti käyntiin, vaikka kelien puolesta ei ehkä siltä tunnu. Oli sää huomenna lauantaina sitten sateinen tai aurinkoinen, kylmä tai lämmin, saavat Topeliuksen koulun oppilaat todistuksensa ja pääsevät ansaitulle kesälomalle.

Huomenna jännitys tiivistyy luultavasti alakoulun ja peruskoulun päättävillä luokilla. Kuudesluokkalaiset ottavat askeleen kohti yläkoulua ja jättävät alakoulun taakseen. Yhdeksäsluokkalaiset ovat saaneet peruskoulutaipaleensa valmiiksi ja uudet haasteet odottavat ensi syksynä ehkä lukiossa tai ammatillisissa opinnoissa.

Koulun vanhempainyhdistys on perinteisesti jakanut esiopetuksen ja alakoulun oppilaille Reilu Kaveri-palkintoja. Vuosien varrella on keskusteltu siitä, että haluaisimme vastaavan palkinnon myös yläkoulun puolelle. Tänä keväänä se vihdoin toteutuu! Yläkoululaiset saivat itse ehdottaa palkinnolle nimeä sekä jakoperusteita. Kaikki ehdotukset kerättiin kirjallisena ja niistä yläkoulun oppilaskunta teki ehdotuksen vanhempainyhdistykselle. Palkinnon nimeksi tuli Vuoden Frendi.

Reilu Kaveri - palkinto jaetaan esiopetuksen ja alakoulun jokaiselle ryhmälle/ luokalle ja Vuoden Frendi - palkinto jaetaan yläkoulun 7 – 8 luokille. 

Reilu Kaveri- palkinnon kriteerit ovat:
-        Oppilas, joka osaa ottaa toiset huomioon
-        Käyttäytyy reilusti ja ystävällisesti muita kohtaan
-        Tulee toimeen kaikkien kanssa
-        On avulias ja vaikuttaa positiivisesti luokan ilmapiiriin
-        Sellaista ei saa äänestää, joka on jo reiluna kaverina palkittu

Vuoden Frendi- palkinnon kriteerit ovat:
-        Tulee toimeen kaikkien kanssa
-        On suvaitsevainen ja hyväksyy toiset omana itsenään
-        On ystävällinen, avoin ja auttavainen
-        Omaa hyvät käytöstavat, nostattaa luokkahenkeä ja kunnioittaa kavereita kaikin tavoin

Reilu Kaveri- palkintoja jaetaan tänä keväänä yhteensä 11 kpl ja Vuoden Frendi- palkintoja yhteensä 12 kpl. Eskareiden palkinnot (3 kpl) on jo jaettu eskarin ja alakoulun yhteisessä kevätjuhlassa 23.5.

Vanhempainyhdistys suunnittelee vielä hieman tulevan syksyn toimintaa, mutta sen jälkeen on myös meidän aika lomailla.

Haluamme kiittää erityisesti koulun rehtoria Timo Himasta ja vararehtori Antti Hyssälää hyvästä yhteistyöstä. Kiitos yläkoulun aktiiviselle oppilaskunnalle ja kiitos teille kaikille vanhemmille, jotka olette osallistuneet vanhempainyhdistyksen toimintaan kuluneella kaudella tavalla tai toisella. On ollut ilo tutustua teihin!

Yhdistyksen puolesta haluan toivottaa teille kaikille aurinkoista ja rentouttavaa kesälomaa!


Pauliina Seikas-Manninen, yhdistyksen puheenjohtaja